Lees meer

Nieuws

Onze vierde vestiging is geopend!
Tuindorp/Groenekan
Onze vijfde vestiging is geopend!
De Bilt
Werken bij het beste kinderdagverblijf* van Utrecht?
*Opiness Awardwinner 2017 Regio Utrecht
Hier leest u het laatste nieuws over De Melkfabriek.

Artikel uit 'In de Buurt'

31 oktober, 2019
kdvm_indebuurt.jpg

Pedagoog Noëlle begon een kinderdagverblijf: "Wij geven je kindje muziek- en yogales"

(Lees het volledige artikel op de website van In de Buurt.)

Bij de kinderdagverblijven van De Melkfabriek pakken ze het anders aan dan bij de meeste kinderdagverblijven. “Kinderen brengen vaak een paar dagen per week op de opvang door. Als ze dan niet worden uitgedaagd, komt dat hun ontwikkeling niet ten goede. Wij bieden een plek waar ze spelenderwijs verder komen”, vertelt Noëlle van den Bergh, pedagoog en oprichter van De Melkfabriek. 

Van kinderyoga tot muziekles

Om meer individuele aandacht en geborgenheid voor de kinderen te creëren, biedt De Melkfabriek onder andere kinderyoga, muziekles en een kennismaking met de Engelse taal aan. Daarnaast hebben alle vestigingen een moestuin en helpen de kinderen mee . “Natuurlijk houden we bij al deze activiteiten rekening met de spanningsboog van de kleintjes”, zegt Noëlle. Een activiteit duurt maximaal twintig minuten en het wisselt per dag wat de kinderen doen. Bovendien zijn er maximaal acht kinderen per klasje, waardoor iedereen genoeg persoonlijke aandacht krijgt.

Tijd genoeg voor vrij spel

Naast de leerzame activiteiten is er natuurlijk genoeg tijd voor vrij spelen en uitrusten. “We vangen hier kinderen op van tien weken tot vier jaar oud. De allerkleinsten moeten het merendeel van de dag rust hebben en dat krijgen ze hier ook”, legt Noëlle uit. “Een dag vol lesjes wordt te schools, dus laten we bewust genoeg tijd open waarin de kinderen lekker vrij kunnen spelen. En we gaan ook iedere dag met ze naar buiten.”

Biologisch hapje

Nog iets wat De Melkfabriek onderscheidt van de meeste andere kinderdagverblijven: alle kindjes krijgen biologisch eten voorgeschoteld. “We werken samen met een bedrijf dat iedere week een nieuw menu maakt en het eten vers aanlevert”, legt Noëlle uit. Wat er in een bepaalde week op het menu staat, is te zien op een krijtbord in de hal. “Deze week krijgen de kinderen bijvoorbeeld pasta met tonijn en een frisse couscoussalade.” Een bijkomend voordeel voor ouders is dat hun kind dus al een warme maaltijd heeft gehad, zodat ze thuis alleen nog maar een boterham hoeven te eten. “Zo willen we ouders toch een beetje ontzorgen.”

Ook bijzonder zijn de verzorgingsproducten die De Melkfabriek gebruikt. Hoe dat zit? Noëlle: “Van billencrème tot zeep en luiers: al onze verzorgingspreducten zijn ecologisch en dus vrij van kunstmatige kleur- en geurstoffen.”

Vijf Utrechtse Melkfabrieken

De eerste vestiging van De Melkfabriek opende bijna tien jaar geleden aan de Biltstraat. “Ons concept sloeg toen zo aan, dat er nog vier vestigingen bij zijn gekomen”, vertelt Noëlle. Regelmatig hoort ze van ouders hoe blij ze zijn dat hun kind bij De Melkfabriek zo goed wordt opgevangen. “Eén van de dingen die ouders vaak als eerste opmerken, is dat hier een zekere rust hangt. Daardoor komen veel kindjes relaxter thuis én slapen ze ook beter.” Die positieve ervaringen van ouders zijn voor Noëlle ontzettend waardevol: “Het is belangrijk dat ouders echt vertrouwen hebben in de plek waar ze hun kindje brengen, zodat zij met een goed gevoel naar het werk kunnen. Een kinderopvang moet méér zijn dan de plek waar je je kind ’s morgens afzet en ’s avonds weer ophaalt.”

Aan de slag op een bijzondere plek

Misschien dacht jij bij het lezen van dit verhaal: ‘Hé, het lijkt me wel wat om bij zo’n bijzonder kinderdagverblijf te werken.’ En dat kán dus ook, want De Melkfabriek is eigenlijk altijd op zoek naar betrokken en enthousiaste pedagogisch medewerkers. Naast dat je een baan hebt bij een kinderdagverblijf dat méér biedt dan opvang alleen, krijg jij bij De Melkfabriek goede secundaire arbeidsvoorwaarden en genoeg mogelijkheden om je te ontwikkelen. Check hier de openstaande vacatures.

 

Artikel uit "mens en wijk"

23 juni, 2017

Lees het volledige artikel op de website van mens en wijk.

Noëlle Kauerz-van den Bergh (33 jaar) begon op haar 25e haar eigen kinderdagverblijf. Inmiddels heeft ze drie vestigingen en werkt haar man Daan ook mee aan De Melkfabriek. En het loopt als een trein. Een bijzonder kinderdagverblijf waarbij zowel biologisch eten (warm eten tussen de middag) als een afwisselend activiteitenaanbod voorop staan. En ze gebruiken ook nog ecoluiers! De kinderen krijgen yoga, muzieklessen, ze leren spelenderwijs Engels en hebben een eigen moestuin.

Noëlle studeerde pedagogiek en kwam er al snel achter dat ze voor zichzelf wilde beginnen. Deze branche sprak haar aan en ze signaleerde ook een behoefte. Dit stadsdeel sluit perfect aan op haar aanbod. En het werkt. Want ook de recent geopende vestiging in Tuindorp zat meteen vol.

Styliste in de dop

De inrichting van De Melkfabriek is erg rustig. Qua kleurgebruik heeft Noëlle oranje en grijs gekozen en veel hout. Wat verder opvalt in de Melkfabriek is dat alles erg fris oogt. Grote tafels met oranje stoeltjes en veel leuke speelmogelijkheden.“In De Melkfabriek gebruik ik de combinatie van mijn kwaliteiten: pedagogiek en inrichting. Dat laatste is een uit de hand gelopen hobby van me. Ik heb ook thuis mijn eigen keuken ontworpen: een vierkant, roestvrijstalen kookeiland met betonnen blad en een oude porseleinen wasbak. Met die keuken heb ik in Eigen Huis en Interieur gestaan.”

Lees verder

Persbericht: Kinderopvang Awards 2017

16 juni, 2017

Winnaars Kinderopvang Awards 2017 zijn lief, deskundig, actief, creatief en bieden veel fysieke ruimte

Gistermiddag zijn de winnaars van de Kinderopvang Awards 2017 in het zonnetje gezet. Achttien organisaties gingen met een award naar huis omdat zij de beste beoordelingen van hun klanten kregen. Kinderopvang Awards is een initiatief van reviewplatform Opiness en Onderzoekbureau Tevreden. Ruim 300 organisaties namen deel aan de verkiezing van dit jaar.

Uit de review analyse klant reviews blijkt dat de winnaars 2017 zich vooral onderscheiden door de kwaliteit van de leidsters. Zij zijn het meest bepalend zijn voor de klanttevredenheid. Pedagogisch medewerkers moeten vooral lief en deskundig zijn volgens ouders. Ook de samenwerking onderling en een vast team van gezichten werd veel genoemd.

Download hieronder het volledige persbericht


melkfabriek-persbericht-kinderopvangawards2017.pdf

Energieke, hippe en ontspannen opvang

14 februari, 2015

"Kinderdagverblijf de Melkfabriek betekent energieke, hippe en ontspannen opvang, dankzij onder meer biologische voeding, uitdagend ontwikkelings­materiaal, spelen met muziek en, kennismaken met de Engelse taal en kinderyoga. De rustige en industriële inrichting past bij de naam van de locatie. Er heerst een stoere maar ook warme sfeer, waar rust en geborgenheid centraal staan."

Lees het hele artikel uit Leven! magazine:


artikel_levenmagazine.jpg

EditieNL

25 september, 2014
editienl.jpg

Op 24 september 2014 was De Melkfabriek te zien in EditieNL. Het item over de Melkfabriek begint na iets meer dan 10 minuten. U kunt het filmpje doorspoelen tot dit moment.

Bekijk het fragment